Norgescupen sammenlagt før siste runde

av: Knut Haugen 2022-09-17

Før siste runder i Norgescupen 2022 er det jevnt og spennende i menn junior og senior, mens Annette Røssum Bastnes allerede har sikret sammenlagt seieren i kvinner senior.

Etter seier i Traktorland enduro og Spikkestad enduro og andreplass i Drammen er seiren allerede sikret for Annette Røssum Bastnes (Team Ibis norge/Aron sportsklubb) med 1680 poeng sammenlagt. Lene Pettersen på andre har 900 poeng og siden seier gir 600 poeng er det hele avgjort før Trysil enduro.

I Menn senior er det betydelig jevnere og det ligger an til et (nesten) rent Rye-oppgjør om sammenlagtpallen. Kristian Holiman leder med 1470 poeng, Jens Bergmann (nå Team Skeno sfit helse) på 1200 poeng og Jonas Olsson på 1092. Kristoffer Ylven Westgaard (CK Nittedal) ligger på fjerdeplass med 840 poeng og kan komme seg på pallen med et sterkt resultat. Men han er mest sannsynlig også avhengig av det tre foran på sammenlagtlisten gjør det dårlig. Men uansett spennende før siste runde.

Menn junior er også jevn med Jonas Oudalstøl (Kristiansands CK) på 1800 poeng etter 3 seiere i år, Sindre Martin Moe Sollund (Molde CK) på andreplass med 1500 poeng og Vetle Gikling Borthne (TVK) på tredjeplass med 1440. Også her kan fjerdeplassen, som tilhører Fridtjof Digre (Konnerud IL sykkel) med 1110 poeng blande seg inn i siste ritt, men kan ikke nå førsteplassen.

Mange har nok trodd at Det i år var norgescup også i master, da det var krav om helårslisens for master, og at det ble omtalt som "aktiv" klasse. NCF har dog ikke informert godt om dette, og det viser seg at de kun mener at det Norgescup for junior og senior. De som vil kan dog se beregnet sammenlagtresultet for menn og kvinner senior på sammenlagtsiden.

Trysil stiller nok som alltid med fine etapper til siste runde og det blir spennende å se sluttresultatet i Norgescupen.